Uppdatering 4 av Project Pan 2018

Hej allihopa!

Dags för den fjärde och sista uppdateringen av mitt Project Pan 2018. Tiden flyger iväg, det är redan nytt år och dags att avrunda detta mitt lilla projekt. Jag fotade alla produkterna till denna uppdatering 22/12 så det är referensdatumet denna gång.

En kort recap på hur jag tänkt kring projektet:
Jag har valt ut 18 produkter för år 2018 varav några kommer att vara enklare än andra att ta slut på. Vissa kommer nog inte att ta slut men vi kommer ändå att se en avsevärd skillnad i slutet av året när vi jämför med utgångsläget.

Jag har delat upp produkterna i olika kategorier för att lättare kunna redovisa dem över året. De förpackningar som inte är genomskinliga så de gått att märka med ett streck har jag vägt så vi får jämföra vikten istället. Ska bli kul att se hur många av de 18 produkterna jag påbörjade i januari som finns kvar när året är slut.

DE HÄR TOG SLUT:


The Body Shop Cocoa Butter
The Body Shop Strawberry Softening body Polish
Klairs Illuminating suplle blemish cream

DOFT:

Starten Januari 2018
1.  2. 
3.  4. 
Rihanna ROGUE LOVE 30 ml

Det har gått åt en del av denna sedan förra gången men kan lätt konstatera att jag inte är en storförbrukare av parfym. Visst har jag använt några andra parfymer under året vid festligare tillfällen men tror inte det gör så stor skillnad då det endast är ett fåtal gånger. Tycker det varit roligt att se hur mycket man förbrukar och det gäller alla produkterna faktiskt.

SMINK:


Isadora inliner kajal 56 Blonde

Utgångs läget har inte ändrats alls faktiskt och denna är lika lång som vid projektets början 11,5cm. Detta var mitt enda hopplösa fall. Vi kan konstatera att jag inte använder inliner särskilt ofta 🙂

Starten Januari 2018

1.   2. 
3-   4. 
Isadora Face sculptor Strobing highlighter 20 Cool Glow

Man kan nästa ana pannan i den rosa nu och jag hade verkligen hoppats på att nå botten men har inte riktigt lyckats. Ser ändå denna som lyckad då det är väldigt visuellt hur mycket som jag faktiskt använt den.

 Starten Januari 2018

1.    2. 
3.    4. 
Glazel Visage – Nr 15

Jag har ”Hit Pan” ganska rejält och är supernöjd. Fortsätter att använda denna och man ser nu i oktober en rejäl bit av botten.

Nu i december syns nästan halva botten på denna och jag tänker decluttra den då jag numera måste använda en ganska hård borste till den för att få upp någon som helst produkt. Verkar som att själva produkten blivit hård på nått sett.

Summering:

Jag har nu när projectet är avslutat 4 av 18 produkter kvar och det var de som jag redan från början visste skulle bli svåra. Jag är ändå väldigt nöjd med utfallet, men kommer inte att starta ett nytt project pan för 2019. Håller mig till att försöka att inte köpa massa nytt innan saker tagit slut med vissa undantag då förstås 🙂 Har naturligtvis gjort slut på mycket annat också under året men det kommer i ett empties 2018 inlägg lite senare.

Här följer en bildsummering på det som tagit slut under året:

The Body Shop Cocoa Butter
The Body Shop Strawberry Softening body Polish
Klairs Illuminating suplle blemish cream

 

 


Isadora perfect contour kajal, waterproof 60 Black
Monuspa after sun
Bioré Charcoal Nose strips (decluttred)
Paula’s Choice Resist Super light daily wrinkle defense spf 30
Tosowoong Propolis sparkle ampoule

 


The Body Shop Vitamin E Body butter
I Love….. Lemon Sorbet
The Body Shop Camomile gentle eye-makeup remover
Lernberger Stafsing Leave in BB cream
ACO special care INTENSE FOOT CREAM

 

 


Klairs BB cream
I Love….. Raspberry & Blackberry
The Body Shop Vineyard peach
Maria Åkerberg eyemakeup remover
Maria Åkerberg Olive cleansing
ACO special care INTENSE FOOT CREAM

 

Hur har det då gått för mig med resten då, att rensa kök och garderob?

20/7: Inte alls om jag ska vara helt ärlig, tiden och lusten har helt enkelt inte funnits där.
6/10: Nej inte nu heller faktiskt förutom lite smink och annat godis till en kommande giveaway som jag planerar för på Instagram.
22/12: Nepp, jag är riktigt usel på att rensa faktiskt. Ska försöka ta tag i det under det nya året då jag fått lite mer stabilitet kring arbetandet. Har lite som jag vet ska fotas och säljas och en del som ska till secondhand samt ytterligare saker som ska slängas/materialåtervinnas.

Hur har det för er andra, har ni rensat något under det gångna året?

 

 

 

4 reaktioner på ”Uppdatering 4 av Project Pan 2018

 1. Lotta

  Roligt att se! Jag försöker också använda vad jag har.
  Och ang rensa och sortera hemma…jag är superdålig på det. En gång förra året var jag ordentlig och sorterade i garderoben. SÅ nöjd efteråt! Har hållt ordningen rätt bra, men behöver fixa ”lite” till… Inte bara garderoben då. Ack ja, nytt år, nya tag. Förhoppningsvis mer ork!

  Gilla

  1. Visst hoppas vi på mera ork och energi 2019. Sen tror jag att jag även måste försöka planera min tid mera än jag gjort tidigare för att få mera gjort för att beta av saker på att göra lista ger ju faktiskt en lite boost.

   Gilla

  1. Tack snälla du! Jobbar stenhårt med det faktiskt och har för mycket på gång hela tiden. Lite bättre går det nog nu när jag i år har en plan på att spara alla empties för att se hur mycket man använder på ett år. Ska bli både spännande och läskigt att se hur det gått i slutet av året.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s